HTML

Mobile4me

Mobil újdonságok, és egyéb érdekességek, személyes nézőpontból.

szabi113's Twitter

Friss topikok

  • Mobilefan: Csak a 4.1-es (vagy újabb) szoftverrel. Úgynézki az Apple-nek 2010-ben sikerült felébrednie. (2010.10.24. 00:32) Nokia BH-504
  • Mobilefan: @tammasibela: Azt azért nem mondanám hogy mindig le voltak maradva, és főleg nem tudásban. 2007 el... (2009.08.15. 00:48) Mi a baj(om) a Nokiával?
  • tammasibela: Egy barátomnak is ilyen van, eléggé jó telefon, nagyon jól kézre áll. És elég okos is. ---------... (2009.08.10. 19:08) Az 5800 és az új rendszer
  • Mobilefan: A jobboldali link anjánlóban kell körülnézni(iPmart, Nokiaprogramok). Nem egyszerű rászenvedni, a ... (2009.08.06. 00:30) N-gage 5800-án

Az LG legalább próbálkozik

2009.08.22. 19:24 Mobilefan

Nemhiába mondtam, a kreatívok elhagyták európát és egy részük Koreában nyomhatja az ipart. Kitalálták, hogy ők ebben az érintőkijelzőre éhes világban is megpróbálnak valami egyedit csinálni.

 
Kezdeném azzal, hogy készítettek egy kiváló felhasználói felületet. Gyors mozgású, egész jól átlátható, az animációk látványosak, az ikonok felhasználó barátak. Bár sajnos a rendszer zárt, így nem bővíthető töménytelen mennyiségű programmal, de a Java játékokról szerencsére nem kell lemondanunk. Ezen körülmények ellenére van Multitask, bár én így kevés értelmét látom.
De amiért elkezdtem ezt a bejegyzést az nem ez egész jóra sikeredett kezelőfelület. Hanem a két különleges hardver miatt, amibe a rendszer költözött.
Bövebben a kezelőfelületről: http://mobilarena.hu/teszt/erintokepernyos_kezelofeluletek/szereplok_touchwiz_es_s-class.html
 
GD900:
 
Már régebben is lehetett róla hallani hogy az LG ráfekszik a design-ra és, hogy majd ezzel szerez piacot. Ennek az első jelei már év elején megmutatkoztak az MWC-n. Pontosabban a GD900-as ott volt először látható, egy vitrinben, kikapcsolt állapotban.
 
A telefon leginnovatívabb fejlesztése már akkor is látszott, mostanság pedig a megjelenés előtt, több előzetes tesztet is lehetett olvasni a telefonról. De azért nem kell hanyatt esni.
Mert hát szépnek, szép az átlátszó billentyűzet, de gyakorlati haszna nem sok van. Még úgy sem hogy plusz funkciókat is adtak hozzá, mint pl: a multitouch nagyítás.
Az alsó panel tulajdonképpen egy kapacitív érintő felület kijelző nélkül. Így azért mindjárt másképpen hangzik.
Én azt mondom ha már számgombokat rakunk a telefonra akkor az inkább a szövegbevitelt szolgálja, és ne érintés érzékeny gombok legyenek. A billentyűzet extra funkciói meg amúgy is elérhetőek a főképernyőn is. Szóval a desing-on kívül tényleg nem látom értelmét.
http://mobilarena.hu/teszt/lg_gd900_elozetes_ez_nem_letezhet/bevezeto_kulso.html
 
 
BL40:
 
Ezt kicsit később jelentették be, de már van róla elég infó hogy írjak róla pár sort:
 
A lényeg szerintem itt is egyből látszik. Koreában nem elégedtek meg a szimpla érintőképernyőkkel, és úgy néz ki a szelésvászon sem volt nekik eléggé széles, így a legújabb divatmobiljukba 21:9-es képarányú megjelenítőt pakoltak 800x345 pixellel. Hasonlítás képpen, az iPhone kijelzőfelbontása 480x320 3:2-es képaránnyal, a Nokia 5800 pedig 640x360 pixel, 16:9-es aránnyal,(a fentebb említett GD900-as pedig 800x480 pixel, ki tudja milyen aránnyal).
A marketing szöveg emleget valami DualScreen Ui dolgot, „amivel egyszerre két különböző tartalmat is megjeleníthetünk”. Gondolom semmi extra, valószínűleg kipakolható a képernyőre állandó jelleggel a zenelejátszó, vagy valami ilyesmi. De ez majd kiderül.
 
A képernyő olyan széles, hogy a szélesvásznú filmek nem töltik ki a kijelzőt, jobb és bal szélen így fixen ottmaradhatnak a videó vezérlő „gombok”. Hogy ez jó-e vagy sem azt mindenki döntse el maga.
http://www.sg.hu/cikkek/68929

 

Végszó:
 
Koreában megy a mozgolódás. Lehet hogy nem a legjobb irányokba indultak el, de legalább jelzik a vásárlóiknak, hogy igenis élnek és fejlesztenek. Azon dolgoznak hogy nekünk jobb legyen.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobile4me.blog.hu/api/trackback/id/tr1001331254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása